Cât de des ar trebui să vă verificați tensiunea arterială

4

Hipertensiune Arterială: Cât De Des Trebuie Să Vă Verificați Numerele Tensiunii Arteriale? Iată un ghid complet. Hipertensiune arterială: hipertensiunea arterială poate fi controlată eficient cu ajutorul modificărilor stilului de viață .Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială poate fi un rezultat dieta nesănătoasă, stilul de viață sedentar, fumatul și alți factori modificabili. Dacă este lăsată necontrolată, această afecțiune vă poate pune la un risc mai mare de boli de inimă. Prevenirea în timp util este una dintre modalitățile eficiente de a controla efectele secundare legate de această afecțiune.

De la a face alegeri mai sănătoase până la a urmări simptomele, există mai multe măsuri de precauție pe care trebuie să le urmați. Verificarea regulată a tensiunii arteriale joacă, de asemenea, un rol. Acesta poate ajuta la diagnosticarea precoce a hipertensiunii arteriale și vă permite să preia controlul asupra stării. În momentul în care găsiți că numărul tensiunii arteriale este ridicat, veți lua toate măsurile de precauție necesare pentru ao aduce sub control. Dacă vă întrebați cât de des ar trebui să verificați numerele tensiunii arteriale, iată răspunsul.

Se pot dezvolta cazuri non-ereditare

1Hipertensiune arterială: când trebuie să vă verificați tensiunea arterială. Dr .Gaurangi Shah explică: “se recomandă ca copiii să fie verificați tensiunea arterială cel puțin o dată pe an, în timp ce o dată pe lună este recomandarea pentru adulți. Cei care consumă medicamente antihipertensive își pot verifica tensiunea arterială o dată pe săptămână. Dar cei care tocmai au început medicamentul tensiunii arteriale sau au fost diagnosticați cu pre-hipertensiune arterială ar trebui să-și verifice BP mai frecvent, care este de două ori pe zi timp de 1 până la 3 luni sau până când tensiunea arterială este complet sub control.”Dacă este ereditar, se dezvoltă de obicei între 40-60 de ani

Cazurile non-ereditare se pot dezvolta înainte de 40 de ani sau după 60 de ani. Dacă cineva dezvoltă hipertensiune arterială în această perioadă, trebuie să mergeți la endocrinolog sau cardiolog pentru a găsi motivul exact al hipertensiunii arteriale, urmat de măsurile de precauție necesare pentru a controla starea. De asemenea, citiți alimente bogate în potasiu pentru a controla BP ridicat.

La orice vârstă și la un moment dat, tensiunea arterială trebuie să fie egală cu 120/80 mmHg. Dacă există fluctuații majore, discutați imediat cu medicul dumneavoastră”, concluzionează Dr. Shah. Hipertensiunea arterială, cunoscută și sub denumirea de hipertensiune arterială, este tensiunea arterială care este în mod constant prea mare. De obicei, oamenii nu observă niciun simptom al hipertensiunii arteriale. Acesta este un motiv pentru care este cunoscut sub numele de ” ucigașul tăcut.”

Testați-vă tensiunea arterială acasă și obțineți rezultate

2De mai bine de 60 de ani, medicii cardiologi experți din programul nostru de Cardiologie au diagnosticat hipertensiunea arterială la pacienți și i-au ajutat să gestioneze boala pentru a reduce riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și alte complicații grave. Citirile tensiunii arteriale sistolice și diastolice oferă medicului dumneavoastră informații despre tulpina arterelor. Pentru persoanele sănătoase fără probleme medicale suplimentare, 120/80 mmHg sau mai mic este considerat o tensiune arterială normală. Dacă tensiunea arterială este în mod constant ușor mai mare sau mult mai mare decât 120/80, este posibil să aveți hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială extrem de ridicată se numește criză hipertensivă și necesită îngrijiri de urgență. Dacă vă testați tensiunea arterială acasă și obțineți rezultate mai mari de 180/120 mmHg, așteptați aproximativ cinci minute și testați-vă din nou. Dacă al doilea rezultat este atât de mare sau mai mare, obțineți imediat ajutor medical. tensiunea arterială extrem de ridicată se numește criză hipertensivă și necesită îngrijiri de urgență. Dacă vă testați tensiunea arterială acasă și obțineți rezultate mai mari de 180/120 mmHg, așteptați aproximativ cinci minute și testați-vă din nou. Dacă al doilea rezultat este atât de mare sau mai mare, obțineți imediat ajutor medical.

Ce cauzează hipertensiunea arterială. Este posibil să nu existe o cauză identificabilă a tensiunii arteriale ridicate. Numim această hipertensiune primară sau esențială. Dacă aveți hipertensiune arterială primară, corpul dvs. nu se poate auto-regla la un interval normal de tensiune arterială.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune

3Hipertensiunea arterială cauzată de o altă afecțiune medicală se numește hipertensiune arterială secundară. Stenoza sau îngustarea arterelor din rinichi și bolile cardiace congenitale pot provoca adesea hipertensiune arterială, precum și arterioscleroză. Factorii stilului de viață, de asemenea, vă pot crește riscul de hipertensiune arterială.

Hipertensiunea arterială este o afecțiune în care forța pe termen lung a sângelui împotriva pereților arterelor este suficient de mare pentru a duce în cele din urmă la boli de inimă, accident vascular cerebral sau deces. Hipertensiunea negestionată și bolile de inimă cresc problemele globale de sănătate care afectează 85 de milioane de americani.1 hipertensiunea arterială este denumită “ucigașul tăcut”, deoarece adesea nu există semne de avertizare și mulți oameni nu știu că o au. Acesta este motivul pentru care verificarea regulată a tensiunii arteriale este importantă. Hipertensiunea arterială este imposibil de combătut dacă nu înțelegeți factorii care contribuie la aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *