Prevenirea pierderii bruște a auzului

5

Dar timpul este esențial pentru a vă salva auzul. “Aveți aproximativ o fereastră de 10 până la 14 zile pentru a trata SHL; în caz contrar, pierderea auzului devine permanentă spune dr.Rauch. Deci, asigurați-vă că vă vedeți medicul sau primiți o sesizare pentru a vizita un specialist în ureche, nas și gât dacă auzul dvs. dispare mai mult de o zi. Cu toate acestea, chiar și cu un tratament în timp util, este posibil să nu vă recâștigați auzul complet. “În cele mai multe cazuri, SHL ușoară se poate recupera, dar persoanele cu pierdere moderată sau severă a auzului fac o recuperare totală doar în aproximativ 20% din cazuri, chiar și cu tratament prompt”, spune dr.Rauch.

SHL este tratat cu corticosteroizi pe o perioadă de două până la trei săptămâni. Puteți lua medicamentele pe cale orală sau printr-o injecție prin timpan. Pastilele cu corticosteroizi, cum ar fi prednisonul, sunt administrate în aceeași doză în fiecare zi timp de 14 zile, iar apoi doza se reduce pentru ultima săptămână. Alternativ, injecțiile pentru urechi se administrează de două ori pe săptămână timp de două săptămâni.

Pierderea auzului ar face ca vorbirea normală să sune ca o șoaptă

1Steroizii orali sunt mai confortabili de luat, dar pot avea efecte secundare cum ar fi stomacul deranjat, tensiunea arterială crescută, schimbările de dispoziție și insomnia. Injecțiile, în general, nu au efecte secundare sistemice, dar pot fi incomode, iar oamenii trebuie să-și viziteze medicul pentru a le obține. Unii medici recomandă atât steroizi orali, cât și injectați, în speranța creșterii ratei de recuperare.

Amintiți-vă că dacă sunteți obișnuiți cu auzul normal și se blochează brusc, acest lucru nu este niciodată în regulă”, spune dr.Rauch. “Cu cât îl verificați mai repede, cu atât mai bine. Dacă este SHL, în fiecare zi vă întârziere reduce șansa de recuperare.Pierderea bruscă a auzului senzorineural  este, de asemenea, cunoscută sub numele de surditate bruscă. Apare atunci când vă pierdeți auzul foarte repede, de obicei doar într-o ureche. Se poate întâmpla instantaneu sau pe o perioadă de câteva zile. În acest timp, sunetul devine treptat camuflat sau slab.

Frecvențele măsoară undele sonore. Decibelii măsoară intensitatea sau intensitatea sunetelor pe care le auzim. Zero este cel mai scăzut nivel de decibeli, care este aproape de tăcerea completă. O șoaptă este de 30 de decibeli, iar vorbirea normală este de 60 de decibeli. O pierdere de 30 de decibeli în trei frecvențe conectate este considerată SSHL. Aceasta înseamnă că o pierdere a auzului de 30 de decibeli ar face ca vorbirea normală să sune ca o șoaptă.

Există aproximativ 4.000 de cazuri de SSHL diagnosticate în fiecare an în Statele Unite. Afecțiunea afectează cel mai frecvent persoanele cu vârste cuprinse între 30 și 60 de ani. Aproximativ 50% dintre persoanele cu SSHL unilateral (doar o ureche este afectată) se recuperează în două săptămâni dacă primesc tratament prompt. Aproximativ 15% dintre persoanele cu această afecțiune au pierderi de auz care se agravează treptat în timp. Dar, progresele în tehnologia utilizată pentru aparatele auditive și implanturile cohleare ajută la îmbunătățirea comunicării pentru persoanele afectate de pierderea auzului.

Pierderea auzului se poate dezvolta la copii ca urmare a infecțiilor la naștere sau a deteriorării cauzate de medicamentele ototoxice

2SSHL este o afecțiune medicală gravă și necesită asistență medicală promptă. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă credeți că vă confruntați cu SSHL. Tratamentul precoce vă poate salva auzul. Pierderea auzului se poate dezvolta la copii ca urmare a infecțiilor la naștere sau a daunelor cauzate de medicamentele ototoxice. Este posibil să nu fie întotdeauna ușor să știți dacă copilul dvs. aude corect. Ar trebui să testați auzul copilului dvs. dacă nu par să înțeleagă limba nu încercați să formați cuvinte nu par să tresar la zgomote bruște sau răspunde la sunete într-un mod v-ați aștepta au avut numeroase infecții ale urechii sau probleme cu echilibrul.

Pentru a diagnostica SSHL, medicul vă va întreba despre istoricul medical și va efectua un examen fizic. Asigurați-vă că spuneți medicului dumneavoastră despre alte afecțiuni medicale pe care le puteți avea și despre orice medicamente fără prescripție medicală pe care le luați. În timpul examenului fizic, medicul vă poate cere să acoperiți o ureche la un moment dat în timp ce ascultați sunete la diferite volume. De asemenea, medicul dumneavoastră poate efectua unele teste folosind o furcă de tuning, care este un instrument care poate măsura vibrațiile în ureche.

Testele de audiometrie vă pot verifica auzul mai mult

3Medicul dumneavoastră utilizează rezultatele acestor teste pentru a verifica deteriorarea părților urechii medii și a timpanului care vibrează. Testele de audiometrie vă pot verifica auzul mai amănunțit și mai precis. În timpul acestor teste, un audiolog vă va testa capacitatea de auz folosind căști. O serie de sunete diferite și niveluri de volum pot fi trimise la fiecare ureche individual. Acest lucru vă poate ajuta să determinați nivelul la care auzul dvs. începe să se estompeze.

O scanare RMN poate fi, de asemenea, comandată pentru a căuta orice anomalii ale urechii, cum ar fi tumori sau chisturi. RMN face fotografii detaliate ale creierului și urechii interne, ceea ce vă poate ajuta medicul să găsească cauza care stă la baza SSHL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *